Citybike el

Nu har jag gjort en jättestor research om vilken cykel som skulle passa mig bäst och jag har landat i att det blir en citybike el. Jag har testat flera olika modeller av elcyklar, flera av mina vänner har köpt elcykel så då har jag kunnat provcykla deras elcyklar vilket har varit kanonbra. Jag hade nog aldrig kunnat hitta fram till rätt elcykel om jag inte hade fått prova dessa olika typer. Det är faktiskt inte helt lätt att välja rätt elcykel för det är många faktorer som spelar in och som du måste ha kunskap om samt veta hur de känns att cykla.

Citybike för stadsbon

En citybike är ganska okomplicerad och allround så därför passar den mig väldigt väl. Eftersom jag inte är någon ”racer-cyklist” utan tycker om att cykla i lugn och ro så är citybike perfekt. Jag sitter upprätt i sadeln och slipper ligga över styret och få ont i ryggen när jag cyklar. En citybike har oftast en framhjulsmotor vilket gör att jag kan bromsa med foten och att cykeln blir ganska överkomligt rent prismässigt då det är billigare med den typen av elmotor, men det finns dyrare typer av framhjulsmotorer också så klart. En citybike behöver ju för det mesta ingen avancerad motor då den körs mest i stadsmiljö.

Begagnad citybike

För min del så är priset för en ny citybike fortfarande alldeles för högt för att jag ska tycka att jag har råd med det, så det får bli att leta på Blocket den här gången för att se om jag kan hitta en begagnad citybike. Kan vara bra att få testa en elcykel först ett tag innan jag eventuellt tycker att jag kan lägga lite mer pengar på att köpa en helt ny citybike. Eller vem vet, jag kanske tycker det är så kul att cykla med min elcykel att jag börjar cykla på lite mer allvar, och då kanske jag köper en MTB med elmotor istället.

Kommentarer är stängda.