Hyr verktyg i stället för att köpa

”Slit och släng-mentaliteten” har länge varit en utbredd företeelse – det har till och med författats musik (bra!) mot den och med tiden har allas medvetenhet inom både ekonomi och miljö ökat. På många plan inom samhället vårdar människor och företag sina prylar med mer respekt för tillverkningskostnad för miljö och plånbok och kastar inte gärna bort saker bara för att de inte längre behövs.

Secondhand-handeln och uthyrning av begagnade prylar har ökat popularitet och att hyra egen bil eller cykel på semesterresan har blivit vanligt om man vill uppleva semesterorten på ett bra sätt. En del hyr också ut sina stugor, lantställen och torp till turister för att tjäna lite extra pengar och då även spara på miljön då det inte behövs byggas så många hotell, båda parter tjänar på denna affär både de som hyr de som hyr ut.

Denna goda idé har också spridit sig till företag inom tung industri som dels kan tjäna pengar på att hyra ut/spara på inköp men som också förstås kan påverka miljön i mindre uträckning. Ett företag som har anammat detta är Torctech som bland annat hyr ut momentverktyg.