Bara fördelar med att installera solceller

Att installera solceller har varit något vi pratat om länge här hemma nu. Det har ju blivit otroligt populärt bland alla svenska hushåll och har dessutom visat sig vara riktigt effektivt rent ekonomiskt. Extra bra har det antagligen varit nu när elbolagen höjt sina elpriser rätt kraftigt då detta inte påverkar konsumenten när man använder sig av solceller. Vi har sett över våra möjligheter och förutsättningar vilket visat sig vara riktigt bra. Bland annat tittar man på faktorer som lutningen på taket, i vilken riktning panelerna skulle vara vända och hur mycket som dagligen skulle skuggas av föremål runt omkring huset. Detta är alltså faktorer som kan påverka hur mycket ström som solpanelerna kan generera till hushållet.

Både förnybara och miljövänliga

Det bästa med att installera solceller måste ju ändå vara att de både är förnybara och miljövänliga. Skall vi få bukt med klimatförändringarna så måste vi ju börja någonstans, eller hur? Det vore ett riktigt bra sätt att bidra känner vi. Sen är det ju även så att om man får ström över som man själv inte förbrukar, kan man sälja sin oförbrukade el till elbolagen. På så sätt tjänar man ju även en slant och det är alltid välkommet med en extrainkomst.

Att installera solceller gör gott för både den personliga ekonomin och för miljön

Hur mycket vi än sett över detta så hittar vi egentligen inga nackdelar för oss med att installera solceller. Dessutom finns det även ett investeringsstöd man kan ta del av vid installeringen på hela 20% av installationspriset. Det blir nog så att vi med största sannolikhet kommer välja att installera solceller nu till sommaren eller till nästa vår. För oss känns det som en bra investering som kommer göra gott för både den personliga ekonomin och för miljön.

Kommentarer är stängda.