Laga istället för att skrota

Det blir allt vanligare att bilar och motorcyklar skrotas efter en olycka där det uppstått mindre skador istället för att de lagas. Det beror på att nya bilar och motorcyklar är så avancerade att bara en liten skada kan vara mycket dyr att fixa. På senare år har bil- och mc-verkstäder fått mindre att göra på varje fordon för det är tyvärr så att det blir allt vanligare att bilar och motorcyklar som krockas skrotas istället för att lagas.

Dyrare att laga

Nyare motorfordon med moderna elektroniska system och avancerade delar blir allt mer kostsamma att laga så även den minsta skada kan ställa till stora problem. Det kan ju se väldigt lite ut t. ex. om man har kört in i en dragkrok och sedan få man byta både lyktor, stötfångare och kylare på bilen, när sedan rekreationen blir kostsam blir det billigare för försäkringsbolaget att köpa ut fordonet och skrota den.

Detta är dåligt för miljön!

Det är ofta avancerade säkerhetssystem som airbag och annat som är dyrt och gör att bilen inte bli lönsamt att laga. Denna utvecklingen är dålig för miljön då fordonet skrotas och ägaren måste köpa en ny, en mycket tråkig utveckling. Även om ägaren köper ett nytt miljövänligt fordon som t. ex. en elbil är det ändå mer sparsamt för miljön att en bil som redan är tillverkad får rulla ytterligare mil!

Har ni en MC som lagas i västra Sverige kan vi varmt rekommendera MCteam1 MC Verkstad. Dom löser det mesta!