Skydda dig med kondomer

Kondomer är en effektiv form av skydd mot både oönskad graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar. Genom att använda kondomer korrekt och konsekvent kan du minska risken för både graviditet och smittspridning av sjukdomar som HIV, gonorré och klamydia.

Kondomer för maximalt skydd

För att uppnå maximalt skydd är det viktigt att använda kondomer korrekt. Det innebär att välja rätt storlek för bästa passform och att se till att kondomen är hel och oskadad innan användning. Användning av rätt glidmedel kan också minska risken för att kondomen går sönder under samlaget. Det är också viktigt att rulla på kondomen på rätt sätt och att hålla i botten när du tar av den för att förhindra att den glider av eller spricker.

Kondomer som dubbelbarriär

För att ytterligare öka säkerheten kan kondomer användas som en dubbelbarriär tillsammans med andra preventivmetoder, som till exempel p-piller eller spiral. Denna kombination ger en extra trygghet och minskar risken för oönskad graviditet och smittspridning av sexuellt överförbara sjukdomar. Genom att använda kondomer regelbundet och korrekt kan du njuta av ett aktivt sexliv samtidigt som du tar ansvar för din egen och din partners hälsa och välbefinnande.