Vandringsresa i Skottland istället för flyg till Thailand

Ett miljötips är att hyra ett hus eller en stuga istället för att köpa och på detta sätt spara på miljön. Skulle fler människor dela på samma stugor istället för att det är som nu att många stugor står tomma större delen av året med lite värme på för att inte saker ska frysa sönder så skulle vi spara mycket el och det skulle dessutom behöva byggas betydligt färre stugor. Byggen av hus och stugor är ju en stor belastning för miljön. Betong, trä och andra material äter ju upp mängder med CO2. Dessutom om fler delar på samma stugor så kommer man ju spara mark som kan användas att ha skog eller åkermark på som äter CO2. Blir det inte trevligare också? Hyr man kan ju byta stuga oftare och se fler olika länder, miljöer och träffa många nya människor. Det gäller ju bara att man reser miljövänligt! Själv har jag bestämt mig för att åka på vandringsresa och hyra stuga i Skottland. Jag har alltid velat upptäcka Skottland på nära håll, och med en vandringsresa kommer jag kunna göra detta utan att orsaka för mycket miljöpåverkan. Givetvis kommer jag packa lätt för att inte slösa på min egna energi när vi alla går runt i den skotska naturen. En sak som jag känner måste följa med på resan är dock min fickkalender, som jag tänker fylla med olika saker.